Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mai 2001 kl 20.20 Mitt Mekka: - en annerledes pilegrimsferd

Med Thomas Giertsen til New York

NRKs Dag Erik Pedersen har laget en programserie hvor han tar med seg kjente gjester til steder som for dem er et Mekka. – Dette blir et annerledes reise- og opplevelsesprogram hvor vi ser stedene gjennom min reiseledsagers øyne, sier han.

Førstemann ut er komiker Thomas Giertsen, som har etablert seg som en av Norges beste stand up-komikere og har hatt stor suksess både på tv og på scener rundt om i landet. Han har valgt seg New York som sitt Mekka.

Slagkraftige artister
Alle stand up-komikere har et spesielt forhold til New York. Byen er verdens ledende arena for verbalt slagkraftige artister. Seinfeld slo gjennom her, Robin Williams likeså, for ikke å snakke om Lenny Bruce, ”stand up-rebellen” som skapte rollen som provoserende samfunnsrefser med uhøvlet språk.

Thomas Giertsen har alltid hatt et spesielt forhold til New York. Det er her han henter inspirasjon til sine egne formuleringer og sosiale betraktninger. Disse konverteres til et verbalt ”stå rett opp og ned”-snakkeshow som trekker fulle hus over hele landet.

Thomas har et spesielt forhold til noen klubber i New York og et sterkt forhold til stjerner som Robert Kleine og Jay Moore. Og aldri har ordet ”ydmykt” passet bedre på den norske stand up- sjefen enn da han møtte sine idoler i New York.


NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Dag Erik Pedersen
Prosjektleder: Axel Hveding
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956