Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. november 2008 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Seernes beste videoer

Ut i naturen: Kari Toft og Arne Nævra presenterer årets finalister i seervideokonkurransen. Villmarkskino krever popkorn fra bålet. (Foto: Jørn Nordli, NRK)
Ut i naturen: Kari Toft og Arne Nævra presenterer årets finalister i seervideokonkurransen. Villmarkskino krever popkorn fra bålet. (Foto: Jørn Nordli, NRK)
Det er duket for den store finalen i årets seervideokonkurranse. Ti morsomme og dramatiske historier fra naturen skal konkurrere om den gjeve førsteplassen. Programleder Kari Toft og naturfotograf Arne Nævra er på plass i sin litt spesielle kinosal midt i Elverumskogen.

Hva er best? En illsint jordrotte som jager ei kråke, eller to digre brunbjørner som braker sammen på ei myr? Ut i naturens seere får en vanskelig oppgave når de nå skal stemme fram årets beste seervideo.

Tålmodighet og flaks
Det er mye som skal planlegges når det skal gjøres opptak av ville dyr. I tillegg må man ha en uendelig tålmodighet. Likevel blir det mange bomturer. Ville dyr gjør ingen avtaler med fotografer.

Men av og til har man bare flaks, og opplever uventede og helt utrolige hendelser ute i naturen. Det er da man skulle ønske at man hadde kameraet klart. Og det er det heldigvis mange som har.

Hver måned året igjennom viser Ut i naturen-redaksjonen et knippe videoer som seerne har filmet og sendt inn til redaksjonen. På den måten får vi gleden av å se ekorn som turner rundt meisebollene, dramatiske bilder fra flaggspetten som hakker seg inn i meisekassa og stjeler unger, eller elgen som spiller fotball med seg sjøl, for bare å nevne noen av tidligere års høydepunkter. Og nå er det altså klart for årets finale.

Villmarkskino
Programleder Kari Toft har tatt med seg naturfotograf Arne Nævra ut til sin spesielle villmarkskino i Elverumskogen. Der har de rigget seg til med flatskjerm og ny-poppa popkorn fra bålet. Derfra presenterer de årets ti finalister samt noen av Nævras blinkskudd av ville dyr.

Det er seerne av denne finalen som avgjør hvem som drar av gårde med førstepremien og en reise for to til Svalbard. Resultatet kommer i Ut i naturens langsending, "En naturlig helaften", i midten av desember.

Egenprodusert magasin (2008)
Programleder: Kari Toft
Redaktør: Terje Dale
Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • NRK Natur