Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 20. august 2010 kl 21.25 Film: Lord of War

Kremmer i krig


Nicolas Cage spiller våpenhandler i det amerikanske dramaet "Lord of War". Han selger uten anfektelser våpen til verdens verste regimer for å leve i privat overflod.

Trass sitt alvorlige tema er "Lord of War" en humoristisk film der man nærmest ufrivillig identifiserer seg med hovedpersonen, den russiskfødte amerikaneren Yuri Orlov. Han kjøper billige våpen og stridsvogner fra de tidligere Sovjetstatene, for så å selge dem dyrt til diktaturer og terroristgrupper i krigsherjede områder i Afrika og Midtøsten.

Karrieren startet han på midten av 80-tallet, etter en bedrøvelig oppvekst som fattig immigrant i Brooklyn. Noen år seinere ble jernteppets fall en gavepakke for bransjen. Markedet i øst fløt over av våpen som Yuri og hans likemenn tjente ufattelige rikdommer på å selge illegalt til den tredje verden.

Yuri lever nå en luksustilværelse på Manhattan sammen med kona, supermodellen Ava (Bridget Moynahan), og deres sønn. Han har også dratt lillebroren, villstyringen Vitaly (Jared Leto), inn i våpenhandelbransjen.

Agent i hælene
Jack Valentine (Ethan Hawke) er en Interpol-agent som har fått i oppdrag å avsløre Yuri. Han er en uredd og idealistisk fyr som ser det som sin livsoppgave å redde verden fra skurker som Yuri.

I tillegg til lovens lange arm kjemper Yuri en evig kamp for å holde avstand til både konkurrentene og til sine kunder, som teller noen av verdens grusomste krigsherrer. Enklere blir det ikke når han møter sin egen verste fiende – samvittigheten.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk drama fra 2005
Originaltittel: Lord of War
Manus og regi: Andrew Niccol
Med Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto, Bridget Moynahan
Kontaktadresse for presse: Presse, 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Offisiell hjemmeside 
  • Filmpolitiets anmeldelse