Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. desember 2006 kl 19.55 Elsa Lystad - 50 år med lystige typer

Lystige Lystad i 50 år

Elsa Lystad som sydamen Odveig i
Elsa Lystad som sydamen Odveig i "Fredrikssons fabrikk" i 1991 (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Til tross for at Elsa Lystad på en måte alltid har vært der, er det likevel overraskende at denne tidløse scenekunstneren har underholdt oss i hele 50 år. Andreas Diesen har laget et portrett av den folkekjære artisten.

Dette portrettprogrammet ble første gang sendt i forbindelse med Lystads 70 årsdag for snart 6 år siden. Nå har Diesen "pusset opp" programmet og tilføyet en rekke nye sprell fra hennes stadig aktive karriere.

Elsa Lystad begynte sitt liv på de skrå bredder i 1956. Det året dro hun på en tretten måneders turné med Falkbergets Teater som Laura Isaksen i "Bør Børson". Siden har hun virkelig gjort alt. Hun har vært innom de aller fleste scener i Norge, revyscener som institusjonsteatre. Rollefaget har stor spredning, fra tittelrollen i Sigrid Undsets "Selma Brøter" og Olga i Tsjekovs "Tre søstre" til sydamen Odveig i den populære situasjonskomedien "Fredrikssons fabrikk".

Kveldens program byr selvfølgelig på glimt fra Elsa Lystads fargerike teaterliv, fra den dypeste dramatikk til den mest elleville farse. Hun forteller varmt om alt fra det å vokse opp i en bakgård på 30-tallet til alle de spennende utfordringene i karrieren. Parodier har hun også vært innom. Vi får se henne både som Greta Garbo og Marlene Dietrich. Dessuten har hun et herlig samspill med hønen Vera i tv-serien "Vill, villere Villaveien". Vi får videre se en nydelig scene fra Fleksnes-episoden "Evig din" og glimt fra samarbeidet med Tramteatret på 80-tallet. NRKs arkiver rommer flere høydepunkter fra Elsa Lystads karriere, både fra Fjernsynsteatrets repertoar og begavet komikk i underholdningsavdelingens programmer. Elsa Lystad har også skrevet selvbiografien "Hva er det med meg?" i 1986.

Portrettprogram
NRK Underholdning 2006
Produsent: Andreas Diesen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900