Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. oktober 1999 kl 22.30 Netter i New York

Netter i New York (t)


NRK2 fredag 1. oktober kl 22.30
Netter i New York

En tripp ned i narkohelvetet

Jim Caroll (Leonardo DiCaprio) er en lovende basketballspiller med lysende framtidsutsikter. Han er dessuten en begavet lyriker og musiker. Helt til de selvdestruktive kreftene tar overhånd.
Filmen bygger på Jim Carolls selvbiografi \"The Basketball Diaries\".
På begynnelsen av 70-tallet høres en ny stemme fra New Yorks gater. Jim Caroll skriver boken \"The Basketball Diaries\". Det er en rystende barndomsskildring - og den er selvopplevd. Den ble en bibel for 70-tallets desillusjonerte barn og unge. 20 år senere blir Carolls selvbiografi fra en tøff oppvekst i New York filmatisert av Scott Calvert med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.
Basketball-stjerne
Jim er stjerne på basketballaget til New Yorks St. Vitus High, hvor han også er elev. På skolen er det en lærer og prest som har stor glede av å banke opp umedgjørlige elever. På fritiden begynner noen av spillerne på basketballaget å eksperimentere med narkotika. Det er en farlig vei de har slått inn på. Gradvis begynner de med tyngre stoffer og involveres i kriminell virksomhet. Jims mor (Lorraine Bracco) kjemper forgjeves for å få ham til å holde seg borte fra narkotika.
Jim, som også opplever at treneren (Bruno Kirby) gjør seksuelle tilnærmelser, er for full fart utfor stupet. Men hans forfatteråre ligger der fortsatt og gir ham en grunn til å fortsette å leve. Jim begynner å skrive dagbok der han beskriver sine drømmer om et renere, rikere liv.

NRK2 fredag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Jim Caroll (Leonardo DiCaprio) kollapser under en basketballkamp. Hva er årsaken?

2. Jims mor (Lorraine Bracco) kjemper en desperat kamp for å hindre at sønnen blir narkotikaslave.
Produksjonsland: USA (1995)

Originaltittel: The Basketball Diaries
Regi: Scott Calvert
I rollene: Leonardo DiCaprio, Bruno Kirkby, Lorraine Bracco, Ernie Hudson, Max Wahlberg og Jim Caroll
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41