Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. august 2005 kl 23.10 Little Britain

Livet går sin skjeve gang…

Den romantiske forfatterinnen Dame Sally (David Walliams) (Foto: BBC Three)
Den romantiske forfatterinnen Dame Sally (David Walliams) (Foto: BBC Three)
Transvestitten Emily Howard gir en svært lite feminin hjelp til en lastebilsjåfør, og Daffyd misliker sterkt at barjenta Myfanwy innrømmer at hun er lesbisk. Peter og Helen er urolige over å måtte overlate barnet til den nye barnevakten Boris. Vicky Pollard ønskes velkommen tilbake til skolen etter å ha blitt et nytt og bedre menneske.

Lou og Andy bygger et bål, og den gjerrige skotten Ray McCooney får et offisielt besøk av stedets skatteinnkrevere. Den romantiske romanforfatterinnen Dame Sally dikterer sitt nyeste verk til Miss Grace mens en trafikkrapport er på radioen. Slankeeksperten Marjorie Dawes er urolig over å bli sjekket av mrs. Harrison fra vektvokternes hovedkontor.

Jason bestemmer seg for å besøke Garys bestemor, og tar med seg diverse gaver: iskrem, en video med filmen "9 ½ uke" og smørbar gelé. I Downing Street nummer 10 avbryter Sebastian et viktig møte mellom statsminister Michael og hans italienske motpart. Andy ser sitt snitt til litt butikktyveri da Lou tar ham med til supermarkedet.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I sommer inviteres seerne med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer. Det sørger komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme. Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder, og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk. Transvestitten Emily og folk i Downing Street nummer 10 er også med i persongalleriet, samt de uatskillelige vennene Lou og Andy.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams, Tom Baker
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside