Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. juni 2002 kl 20.25 Absolutt norsk

Hoel og Hellbillies

(Foto: Scanpix/Marit Hommedal)
(Foto: Scanpix/Marit Hommedal)
Det går heftig for seg når Jørn Hoel og Hellbillies møtes til dyst i ”Absolutt norsk.” De to storhetene innen norsk populærmusikk skal både ut på scenegulvet og delta i Noteknekk. I tillegg skal vi bli kjent med den talentfulle duoen Torgeir & Dag Christer, og forfatteren bak årets premie i Noteknekk.

Jørn Hoel var selvsagt mannen som gjorde skjeggstubber til norsk mote, men i denne sammenhengen er han invitert fordi han også er ansvarlig for noen av de flotteste sangene som er laget i norsk pop. Her får vi høre flere av dem, både med og uten Hellbillies.

Norsk stil
Hellbillies er landets ledende countryrock-band. De har klart det mesterstykket å omskape en amerikansk stil til norske forhold, ved å bruke norske tekster og synge dem på dialekt. To av medlemmene – Aslag Haugen og Arne Moslåtten – deltar også i Noteknekk.

Bokpremie
John Skien er en av de tre forfatterne bak boken ”Det gjekk på engelsk og norsk – Popmusikk i Rogaland til 1975” som er årets premie i Noteknekk. Han tør også være kjent for tv-seerne som den syngende programlederen i ”Norge rundt,” så han er godt kvalifisert til å stille på lag sammen med Jørn Hoel i Noteknekk.

Small–Medium–Extralarge tar denne gang et skråblikk på noen løse fugler som har funnet ut at de skal gjøre noe for samfunnet. Det gjør de ved å bli Natteravner – på sitt vis. Jan Eggum fremfører også en av sine beste sanger – ”Alarmen går.”

Om serien
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester.

Nye faste innslag
Nardus er en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

Konkurranse
I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, Mob: 93046697

Bilder
1 og 2 Det går heftig for seg når Jørn Hoel og landets ledende countryrock-band Hellbillies møtes til dyst i ”Absolutt norsk.” De skal både ut på scenegulvet og delta i Noteknekk. Rune Larsen er programleder (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)


LENKER
  • Hjemme side