Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 18. august 2001 kl 23.00 Lara Fabian - den nye Celine Dion?

Millionselger med vokalt trøkk

Lara Fabian - millionselger med vokalt trøkk. (Foto: Santé d'Orazio)
Lara Fabian - millionselger med vokalt trøkk. (Foto: Santé d'Orazio)
Mange håpet at Sissel Kyrkjebø skulle fylle tomrommet etter Celine Dion, som har tatt en pause fra artistlivet. Men tomrommet er allerede fylt - av kanadiske Lara Fabian. Hun har solgt åtte millioner plater, og hennes popversjon av Albinonis "Adagio" har gjort henne kjent også i vår del av verden.

"Adagio" er en av de sangene vi får høre i fjernsynsshowet på NRK1 i dag.

Yndling
Belgiskfødte Lara Fabian ble nærmest Kanadas yndling over natten da hun debuterte på plate som 21-åring. I dag er hun 30 år, og har en blandet bakgrunn. Hun har belgisk far, siciliansk mor, har vokst opp dels i Brussel, dels i Italia og har bodd de siste ti årene i Quebec.

Feilfritt engelsk
Hun valgte å gi ut sine første cd'er på fransk, men albumet "Lara Fabian" som ble sluppet i hele Europa, framføres på feilfritt engelsk. Soprano-stemmen og de dramatiske kjærlighetsballadene har gått rett hjem hos et romantisk publikum, og Fabian ble straks sammenlignet både med Barbra Streisand og Celine Dion.

"Lara Fabian" har sangtitler som "You Are My Heart", "To Love Again", "Till I Get Over You", "Part Of Me" og "Broken Wow". Stjernesporet "Adagio" framføres også på italiensk. Det hevdes at platen solgte 300 000 enheter i løpet av tre timer! Og franskmennene elsker dramatiske sanger. Fabian er like populær i Paris som i Quebec.

- Selv om jeg selger flere plater enn noensinne, har jeg langt igjen til Celine Dions popularitet. I forhold til henne har jeg bare så vidt startet, sier Lara Fabian beskjedent.

Kanadisk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Lara Fabian - millionselger med vokalt trøkk. (Foto: Santé d'Orazio)
2. Lara Fabian er blitt kalt den nye Celine Dion (Foto: aurence Galud)