Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. juni 2004 kl 23.20 Daniel Deronda

Spørsmål og svar


Daniels mor har skrevet til ham og vil se ham i Italia. Før han reiser, besøker Daniel Gwendolen, men ektemannen kommer hjem og finner de to alene. Rasende tar han med seg Gwendolen til Middelhavet.

Daniel reiser av sted til Italia for å møte sin mor, Contessa Alcharisi (Barbara Hershey). Han får vite at både moren og den nå avdøde faren er jøder. Han finner også ut at moren er døende og at han aldri vil få se henne igjen. Men hun gjetter at han er forelsket – i en jøde.

Den rette
Endelig innser Daniel at han elsker Mirah. Han frir til henne og hun aksepterer. Sammen bestemmer de seg for å fullføre Mordecais religiøse visjoner. Deretter tar Daniel mot til seg og møter Gwendolen for å fortelle at han har forlovet seg.

Om serien
Daniel (Hugh Dancy) forelsker seg i vakre Gwendolen (Romola Garai), og hun blir fortapt i ham. Men de kunne ikke vært mer forskjellige. Selvsentrert og på jakt etter en rik ektemann er Gwendolyn en farlig kvinne for den mer følsomme og godhjertede Daniel.

Serien er basert på George Eliots siste roman, og den skapte mye diskusjon da den kom ut i 1876. Fortellingen viser de mørkere sidene av engelsk overklasseliv på 1800-tallet og eksponerer menneskelige, religiøse og sosiale problemstillinger som fortsatt er aktuelle i vår moderne verden.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie i fire deler etter en roman av George Eliot
Originaltittel: Daniel Deronda
Regi: Tom Hooper
Med bl.a. Hugh Bonneville, Romola Garai, Hugh Dancy, Barbara Hershey og Edward Fox
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 72 36