Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Livssynsdebatt på Solhov

Randi savner mannen sin som døde for to år siden. (Foto: Annelise Jackbo)
Randi savner mannen sin som døde for to år siden. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er søndag, og en del av deltakerne velger å gå til gudstjeneste på Lyngseidet. Tilbake på Solhov sitter de to selverklærte "hedningene" og hører på musikk.

Det er tidlig på dag når deltakeren drar til gudstjeneste. Her er det barnedåp, noe som setter følelsene i sving hos Randi. Tankene går til mannen hun mistet for to år siden, og som ikke fikk se sitt barnebarn bli båret til dåpen.

Hjemme på Solhov sitter Kri og Thor. De koser seg med gamle Povel Ramel-viser. Når de andre kommer tilbake, blir det duket for en heftig livssynsdebatt.

Det er kun to uker igjen til premieren på revyen og i dag skal gjengen få litt ekstra veiledning. Når Sven Nordin kommer, har han med seg sin kone Torill, som er tidligere danser og koreograf.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47LENKER
  • Hjemmeside