Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. januar 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)

NRK1 torsdag 21. januar kl 20.05
Matador (3:32)

Stormløp mot borgerskapet
I tredje episode av \"Matador\" begynner virkningene av Mads Andersen-Skjerns foretaksomhet virkelig å gjøre seg gjeldende i Korsebæk. Og det mer enn godt er, mener byens etablerte borgere.
Hele byen er opptatt av nykommeren, som skaffer seg venner blant folk som hittil har vært holdt nede av den alminnelige hakkeloven i byen.
Vi befinner oss i konkursenes og arbeidsledighetens tid, med opphissede politiske møter og vaklende tro på gamle autoriteter. Og Mads Andersen-Skjern skal bli den som leder stormløpet mot borgerskapets privilegier. Samtidig kommer han stadig bedre overens med grisehandlerens datter, Ingeborg.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring.
Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.05

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Buster Larsen, Lily Broberg, Ghita Nørby, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz og Helle Virkner
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51