Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. juni 2005 kl 19.30 Drømmehjemmet

Luksus i London

Har du tre millioner pund til overs, kan denne leiligheten med utsikt over Themsen bli din. (Foto: BBC)
Har du tre millioner pund til overs, kan denne leiligheten med utsikt over Themsen bli din. (Foto: BBC)
I kveld møter vi multimillionærenes meglere på hjemmebane i Sothesby’s i London, der de har slått seg sammen med designere og entreprenører. De er eksperter på de rikes vaner, smak og ønsker, og slikt blir det lekre leiligheter og herskapelige herregårder av.

Millionærer fra både England og utland vil gjerne ha en bopel i London, men mange oppdager at det blir vanskeligere enn de hadde trodd å finne noe passende: Det finnes nemlig ikke nok luksuriøse boliger i London.

Ikke nok boliger
– Det er pinlig når folk kommer og vil bruke flerfoldige millioner pund, og du rett og slett ikke kan finne noe til dem som de liker, sier eiendomsmegler Paul Taylor ved Sothesby’s.

I kveld blir vi blant annet med ham og kollegaen Emily Anson på jakt etter de perfekte boligene for sine klienter i London.

Om serien
I denne BBC-serien følger vi hverdagen i boligmeglerfirmaet Sotheby’s International Realty, som selger luksusboliger over hele verden. Klientene deres er forretningsmenn, kjendiser, adelige og dotcom-millionærer. Sotheby’s kan tilby alt fra enorme rancher, herskapelige godseiendommer og Hollywood-palasser til hele øyer i Karibien.

I serien får vi oppleve kampen mellom meglerfirmaene om de rikeste klientene, og vi er flue på veggen når kjøpere, selgere og meglere inngår sine avtaler. Vi får et innblikk i hva slags mennesker som har råd til å kjøpe verdens mest eksklusive boliger, og hva som driver dem.

Britisk dokumentarserie i seks episoder (2004)
Originaltittel: Superhomes
Produksjon: Flashback Bristol for BBC
Norske kommentarer: Britt Holm
Finn din drømmebolig: www.sothebysrealty.com
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.sothebysrealty.com