Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 15. februar 2011 kl 21.30 Bokprogrammet: Nye historier om Holocaust

Nye historier om holocaust


Hvordan forteller vi historien om Holocaust når de som overlevde snart er borte?

Bokprogrammet har møtt Jacob Lothe som er professor ved Universitetet i Oslo og medredaktør for en bok der internasjonale Holocaustforskere stiller dette spørsmålet. Han mener det er viktig å holde historien levende, ved at den fortelles på stadig nye og ulike måter.

Dokumentar og roman
Daniel Mendelsohn og Tatjana de Rosnay har begge skrevet om Holocaust, men på to ulike måter. Den amerikanske forfatteren Daniel Mendelsohn har skrevet dokumentarboken "Forsvunnet", om hva som skjedde med seks familiemedlemmer som ble drept under jødeforfølgelsene. Tatjana De Rosnay har skrevet bestselgeren "Saras nøkkel", en roman om en liten jødisk pike fra Paris. Bøkene har det til felles at de er skrevet fra vår egen tid, og handler om nålevende mennesker som begynner å grave i historien.
Fra vår egen tid er også romanen til tsjekkiske Jacym Topol, "Gjennom et kaldt land", der han legger handlingen til Hitlers beryktede fangeleir Teresienstadt utenfor Praha. Der ønsker ungdommer som er etterkommere av de som satt i leiren, å lage et opplevelsessenter.

Egenprodusert litteraturprogram (2011)
Programleder: Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900