Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. januar 1999 kl 21.55 Fakta på lørdag: Las Vegas-show - på fransk

Fakta på lørdag: Las Vegas-show - på fra

NRK1 lørdag 9. januar kl 21.55
Fakta på lørdag: Las Vegas-show - på fransk

Glitrende show på landsbygda
I Alsace i Frankrike har trauste franske bønder laget sin egen spesielle utgave av amerikanernes Las Vegas. I et glitrende show, der aktørene er leid inn fra landsbyen, spres humør og glede blant tilskuerne.
Rammen rundt \"The Royal Palace\" er den idylliske lille landsbyen Kirrwiller i Alsace. Til kabaretteatret kommer 120.000 mennesker hvert år. Bygda selv huser bare 400 innbyggere.
Mannen bak denne populære \"Alsace-Vegas\" er Pierre Meyer, en lidenskapelig Las Vegas- og \"music hall\"-tilhenger. Han eide en stor dansehall og var kjent i lokalmiljøet for sine lørdagsball da han fikk ideen til den franske utgaven av Las Vegas-show.

Lokale talenter
Han lot talentfulle mennesker fra lokalmiljøet få utfolde seg på scenen i et glitrende show, og suksessen lot ikke vente på seg. Applausen stod i taket premierekvelden.
Til \"The Royal Palace\", som har plass til 900 tilskuere, kommer folk fra hele regionen og fra naboland som Sveits, Tyskland og Belgia.
NRK1 lørdag kl 21.55

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Fra en liten landsby i Alsace presenterer talentfulle mennesker i lokalmiljøet en glitrende, fransk utgave av Las Vegas-show.

Fransk dokumentar ved France Télévision
Originaltittel: Alsace-Vegas
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Regi: Jean-Francois Delassus
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123