Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. oktober 2004 kl 21.35 Sopranos

Vaskeri eller hvitvasking?

Tony Blundetto (Steve Buscemi) har valget mellom å jobbe mye og tjene lite, men leve lovlydig, og jobbe en del, tjene masse, men være kriminell. (Foto: HBO)
Tony Blundetto (Steve Buscemi) har valget mellom å jobbe mye og tjene lite, men leve lovlydig, og jobbe en del, tjene masse, men være kriminell. (Foto: HBO)
Tony Blundetto, Tony Sopranos fetter, er fast bestemt på å bli massør og starte en lovlydig geskjeft. Han får uventet hjelp, men klarer han å gi opp sin kriminelle fortid? Og klarer Carmela å fri seg fra Tony og følge sine egne ønsker?

Familien ble både overrasket og litt skuffet da Tony Blundetto (Steve Buscemi) ikke lenger ville jobbe i samme bransje. I løpet av fengselsoppholdet begynte han på en massørutdannelse, og nå livnærer han seg som sjåfør på et vaskeri mens han leser til eksamen. Sjefen er en arbeidsom koreansk innvandrer, og han er innstilt på å inngå et samarbeid med Tony dersom han består eksamen. Men for Tony er det flere hindre. Makter han å motstå fristelsen til å tjene raske og gode penger?

Carmela nyter livet
AJ har problemer på skolen, og både lærerne og Carmela er bekymret. Engelsklæreren Wegler tar initiativ til flere møter med Carmela, og møtene utvikler seg raskt fra å dreie seg om AJ til å bli begynnelsen på et forhold mellom Carmela og Wegler. I begynnelsen er alt bare fryd og gammen, inntil det blir et spørsmål om en av partene utnytter den andre...

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og fikk seneste i juli 2004 hele 20 nominasjoner til tv-bransjens svar på "Oscar" - "Emmy".

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: Sentimental Education
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Christopher Moltisanti (Michael Imperioli), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,