Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. desember 1998 kl 21.10 Detektimen: Politidistrikt St. Martin

Detektimen: Politidistrikt St. Martin (t

NRK1 fredag 11. desember kl 21.10
Politidistrikt St. Martin (2)

Blodig drama i Paris
I bydelen Saint- Martin i Paris skjer det dramatiske ting døgnet rundt. Politiet gjør så godt de kan, men må fra tid til annen innse at lovbryterne trekker det lengste strået.
I NRK1s detektime i kveld drar de to betjentene Vincent og Marie ut for å etterforske et innbruddsforsøk. Tyven har flyktet fra stedet, men har påført en tilfeldig nabo store fysiske skader. Vedkommende faller nemlig fra 3. etasje og brekker ryggen.
I mellomtiden har en tredje politikollega, Bernard, noe på gang med tysteren Mamadou. Det vil si, Bernard får ikke noe ut av Mamadou fordi tysteren er blitt stukket ned med kniv og ligger i koma. Politiet tror at det stadig er gudfaren Anatoles organisasjon som står bak, men dette viser seg meget vanskelig å bevise.

Om serien
Serien henter sitt stoff fra en lokal politistasjon i Paris, i bydelen St. Martin. Det dreier seg om en kollegial kvartett, tre menn og en kvinne, som sliter tungt for å opprettholde lov og orden i bydelen. De fire danner en gruppe som ikke alltid lykkes i sine etterforskninger.
Det strømmer inn meldinger om innbrudd, voldtekt, mishandling og korrupsjon. Som i de fleste store byer på kontinentet, blir de sosiale mekanismer vanskeliggjort med rasisme og kulturkollisjoner.
Slik blir denne franske serien ikke blott til lyst og underholdning. Den bidrar til forståelse av hvilke problemer et moderne bysamfunn står overfor. Politiets oppgave blir ikke bare å finne forbryterne og sørge for at de blir straffet. Lovens voktere prøver også å opprette en dialog mellom de ulike befolkningsgruppene.
Samtidig lærer vi de fire detektivene å kjenne på det private plan. Disse hverdagsheltene har, som de fleste av oss, mye å hanskes med i sitt eget personlige univers. De har alle sine svake og sterke sider.
\"Politidistrikt St. Martin\" har fått enorm oppmerksomhet i Frankrike, med seertall på oppimot seks millioner. Suksessen fikk tv-selskapet France 2 til straks å gå i gang med produksjonen av nye episoder. Disse vil bli sendt i hjemlandet utpå nyåret.

NRK1 fredag kl 21.10

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Gjengen ved politistasjonen i Paris-bydelen St. Martin.
Vincent (Bruno Wolkowitch) og Marie (Lisa Martino) på nye oppdrag.

Fransk kriminalserie
Regi: Gerard Vergez
Originaltittel: \"P.J. : Police Judici?re\"
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51
I hovedrollene: Bruno Wolkowitch, Charles Schneider, Marc Betton, Lisa Martino, Lilah Dadi og Valerie Bagnou-Beido