Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. mai 2004 kl 19.30 Puls

Ung og deprimert

Programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert, Finn Skårderud. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert, Finn Skårderud. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I følge en ny undersøkelse føler to av tre 15-åringer et sterkt press for å lykkes. For mange er presset for å gjøre det bra både på skolen og sosialt så sterkt at de blir syke av det.

Forsker og lege Ole Rikard Haave står bak undersøkelsen, som omfatter 8 000 elever i 10. klasse på ungdomsskolen. Halvparten av jentene som sier at de føler seg presset, har symptomer på depresjon.

I kveldens Puls møter vi både Haave og seks ungdommer.

Råd mot hårtap
Reklamen lover ofte mer enn den kan holde når den vil friste oss til å kjøpe produkter som skal hjelpe mot hårtap. Puls har spurt seerne om deres råd mot høye viker og voksende måne, og i kveldens sending presenterer programleder Anbjørg Sætre Håtun noen av de beste rådene redaksjonen mottok.

Spør om psykisk helse
I kveld kommer psykiater Finn Skårderud i studio for å svare på seernes spørsmål om psykisk helse.

Etter at programmet er over fortsetter han og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: http://www.nrk.no/puls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252