Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 18. oktober 2004 kl 20.35 Presidenten

Uvelkommen atommakt

Bombefly over Iran – harde tak for president Bartlet. (Foto: Warner Bros.)
Bombefly over Iran – harde tak for president Bartlet. (Foto: Warner Bros.)
En mistenkelig atombombe-eksplosjon. Et mistenkt land. President Bartlet er tvunget til å handle raskt.

Et veldig flash blir registrert over Det indiske hav. President Bartlet kaller opp sine folk for å finne ut hvilket land som nå er i besittelse av atomvåpen.

Bombetokt
Vanlig tankegang tilsier at det er Iran. Og hvis det er Iran, vil det være best å få bombefly på vingene, tenker president Bartlet.

Han gir ordre om at bombefly skal på lufta, med oppdrag om å tilintetgjøre eventuelle mål i Iran der store konsentrasjoner av anriket uran måtte forekomme.

Romfartsvyer
Josh har bestemt seg for å stramme opp en håndfull representanter for NASA. Han vil innprente dem at man venter seg mer av utforskningen av verdensrommet i tiden framover. Men da Josh blir presentert for en attraktiv kvinnelig NASA-administrator, får pipen en annen lyd.

Cregg til spott
Presstalskvinne C.J. Cregg går nærmest i taket da en tv-kanal setter henne i et dårlig lys. Kanalen bruker enhver anledning til å motarbeide regjeringen, og akkurat nå er det en meget populær talkshow-vert som snakker nedsettende om henne.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: The Warfare of Genghis Khan
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:

LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer