Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 18. august 2005 kl 20.55 På fisketur med Bård og Lars

Engelsk fiskelykke

Dessverre står ikke Bårds fiskelykke helt i stil med hans antrekk og innsats. (Foto: Sherpafilm)
Dessverre står ikke Bårds fiskelykke helt i stil med hans antrekk og innsats. (Foto: Sherpafilm)
Lars og Bård trekker i tweed og setter sine fiskestøvler i de glassklare kalkelvene i Hampshire i England. Det var her dagens fluefiske ble utviklet. For en gangs skyld er det ikke bare fisking som opptar Bård. Vil han få treffe Eirik Bakke, proff i favorittklubben Leeds?

Si "Itchen" og "Test" til en pasjonert fluefisker, og vedkommende nikker megetsigende. Det er lange og tunge tradisjoner forbundet med fluefiske i disse elvene, og Lars gleder seg voldsomt til å prøve fiskelykken. Bård har andre ting på agendaen.

Tweedutslett
For Lars sin del lever fisket opp til forventningene. Han opplever det beste tørrfluefisket noen sinne, og stortrives både med tweedantrekket og omgivelsene. Bård, derimot, misliker begge deler. Han får utslett av det engelske antrekket og han har mye mer lyst til å bevege seg nærmere Leeds i håp om å treffe Eirik Bakke. Han lokker med monsterørretfiske og overtaler Lars til å bli med til Leeds.

Mislykket møte
Lars er virkelig i siget, og han setter nesten verdensrekord i regnbueørret. Riktignok er det fra en oppdrettsdam, men Bård mener at selvfisket ørret uansett må være en fin presang til laksefiskeren Bakke.

Endelig blir det et møte mellom Bård og hans fotballidol, men dessverre går det ikke helt etter planen. Etter at Bakke har kjørt (!) av gårde, står Bård slukør(r)et igjen med en plastikkpakket fisk. Hvordan skal de bli kvitt beviset på et heller mislykket møte? Bård og Lars bestemmer seg for å følge god, engelsk tradisjon.

Om serien
Fiskekompisene Bård Tufte Johansen og Lars Lenth er ute på nye eventyr. I løpet av fire programmer tester de fiskeferdighetene i Karibia, Lærdalselven, Egypt og England. Det blir noen rekorder og enda flere nestenrekorder, litt surmuling, et par skrøner og mange naturopplevelser.

Programmet er sendt tidligere.


Innkjøpt underholdningsserie. Produsert av Sherpafilm.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)