Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. mai 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 27. mai kl 20.05
Matador (21:32)

Lauras store jubileumsdag

Laura har nå vært husholderske hos Varnæs i 25 år, og tiden er inne til å premiere en slik trofasthet. Hun skal faktisk få en skikkelig fortjenestemedalje og helst bli overrakt medaljen av en kongelig person i hovedstaden.
Agnes benytter seg av denne anledningen til også å ta en tur til København. Sannelig vil hun gjerne overvære den kommende seremonien.
Der møter hun blant annet en tysk poet, men av ganske forvirrende årsaker må han plutselig komme seg av gårde.
Laura på sin side synes verden plutselig blir så forandret. Den gode gamle orden er ikke der mer, og i hennes hjerte er det også visse forandringer på gang.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
Familien Varnæs\' kokke Laura (Elin Reimer) får overrakt medalje for lang og tro tjeneste

Dansk tv- serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51