Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. desember 1999 kl 16.15 Richie Rich - gullgutten

Richie Rich gullgutten (t)

NRK1 torsdag 23. desember kl 16.15
Richie Rich - gullgutten

En rik amerikansk guttehelt

Denne amerikanske familiefilmen er basert på Harvey Comics\' tegneserie fra 60-årene, om den rike guttungen som opptrer som en slags James Bond. Det er vesle Macaulay Culkin fra \"Hjemme alene\"-filmene som også her spiller snarrådig guttehelt.
Naturligvis er millionærsønnen Richie ganske bortskjemt. Av materielle ting får han mer enn han greier å peke på, uten at det på noen måte synes å legge demper på hans sprelske oppfinnsomhet. I bakgården har han ikke normale lekestativer, men sin egen berg og dalbane!
Richies rikdom øker stadig under oppsyn av en grei far Richard. Han blir forgudet av moren Regina, mens tjeneren Cadbury er hans beste venn.
Det beskyttede livet er likevel ikke uten farer. Noen vil gjerne slå kloa i familiens gigantiske pengebinge. En av de ansatte i Rich Industrier har skumle hensikter, og han går ikke av veien for å bruke de mest brutale metoder for å overta Rich-formuen.
Skurken får de snille foreldrene unna og tror dermed at veien ligger åpen for et vellykket kupp. Men da har han altså ikke regnet med junior.
Regien er ved Donald Petrie. Den samme som regisserte \"Gretne gamle gubber\", nylig vist på NRK1.

NRK1 torsdag kl 16.15

Bilde

Regi: Donald Petrie
I rollene: John Larroquette, Edward Herrmann, Jonathan Hyde, Christine Ebersole
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, tlf. 23 04 89 56