Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. februar 2010 kl 22.30 Dagens dokumentar: Et bedre liv?

Evig liv

Michael Mosley begir seg ut i vitenskapens verden for å finne svar på om moderne vitenskap kan forbedre menneskenes liv. Foto: BBC
Michael Mosley begir seg ut i vitenskapens verden for å finne svar på om moderne vitenskap kan forbedre menneskenes liv. Foto: BBC
Selv om menneskets fremtid ser ut til å være truet av en rekke faktorer, som krig og konsekvensene av økt forurensning, har utsiktene for enkeltindividet aldri vært bedre.

Vitenskapsfolk har utarbeidet en rekke nye metoder for å helbrede sykdommer og dempe alderdomstegn. Men kan moderne vitenskap også forlenge livet?

Kan vi bli udødelige?
Michael Mosley oppsøker Aubrey de Gray, en akademiker fra Cambridge som har utlyst et premiebeløp til den som kan klare å gjøre aldrende mus yngre. Men Michael er ikke fornøyd, han vil bli udødelig. Er det mulig nå som vitenskapsfolk klarer å konstruere nye organer til å erstatte de deler av kroppen som svikter med alderdommen?

Om serien
Kan moderne vitenskap gjøre oss smartere, forlenge livet, gjøre oss mindre avhengig av søvn – kort og godt: Kan moderne vitenskap forbedre livet? Michael Mosley begir seg ut på en reise for å finne svar på spørsmålene.

Britisk dokumentarserie i tre deler fra 2009
Originaltittel: Make me…
Programleder: Michael Mosley
Produsert av BBC
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl 924 03 873 /230445 76
TV-seere bes kontakte publikumsservice:815 65 900
Publikumssevice