Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mars 2003 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Krake og umake

Tricia Penrose (31) i rollen som Gina på puben (
Tricia Penrose (31) i rollen som Gina på puben ("Med hjarte på rette staden"). (Foto: Yorkshire Television)
Celia Hanson går i pensjon etter lang tjeneste som lærer og flytter til idylliske Aidensfield i Yorkshire. Nærmeste nabo er Don Foster som bor alene på sin bondegård. Gina på puben er endelig blitt kvitt Andy, og politikonstabel Phil Bellamy inviterer henne med på en ny nattklubb.

Hva Celia ikke vet, er at Don Foster går for å være en særling. Han tåler lite innblanding, og en dag Celias bil ikke vil starte, blir det for mye for ham da hun ber om hjelp.

Don tar i bruk alt fra gjødselspredning til den mannevonde gårdsbikkja, men neimen om gamle Celia lar seg rikke. Og hvor er forresten Dons kone som forsvant for flere år siden?

Tricia Penrose i rollen som Gina
Politikonstabel Phil Bellamy har alltid hatt et godt øye til Gina. På den nye nattklubben får han endelig Gina til å slå seg løs igjen.

Skuespilleren Tricia Penrose, som spiller Gina, har tidligere vært med i den nasjonale utgaven av Eurosong i England. Før hun etablerte seg som en av de faste figurene i den populære serien, hadde Tricia bak seg en mindre karriere i en sangduo. Tidvis har hun også opptrådt som sanger i "Med hjartet på rette staden", noe hun gjør i ukens episode. Sammen med bandet framfører hun i kveld den gamle Beatles-låten "Can’t Buy Me Love".

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over vinteren og våren, med livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har "Med hjartet på rette staden" hatt drøyt en million seere

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 steinar.dahl@nrk.no