Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. juni 2002 kl 20.00 Sommerkonsert i Holmenkollen

Sommerens musikalske mirakel

Sommerkonserten i Holmenkollen er blitt en fantastisk norsk tradisjon, som hvert år trekker flere besøkende og tv-seere (NRK-foto: Ole Kaland)
Sommerkonserten i Holmenkollen er blitt en fantastisk norsk tradisjon, som hvert år trekker flere besøkende og tv-seere (NRK-foto: Ole Kaland)
For 19. gang skal sommerkonserten tone ut over Besserudtjernet og Holmenkollens
grønnkledde gressbakker. Årets konsert preges av unge talenter på spranget ut til de store scenene. Fra Norge kommer den 15-årige fiolinisten Catharina Chen, fra Sverige sangkometen Malena Ernman.


I tillegg vil hundrevis av unge musikere fra Barratt Due Musikkinstitutt og artister fra Cirkus Event være på plass på podiet i Holmenkollen, selvsagt sammen med Oslo Filharmoniske Orkester. Kveldens dirigent er den unge, italienske Gianandrea Noseda.

Svensk mezzo-mirakel
Konsertens sangsolist, den 31-årige svenske mezzosopranen Malena Ernman, er forholdsvis ukjent for det norske publikum, men har allerede satt spor internasjonalt. Hun er kjent for å trollbinde sitt publikum, både med sin særegne stemme og sin helt spesielle utstråling. Bare 28 år gammel sang hun den krevende tittelrollen i ”Carmen” på Stockholmsoperaen. Malena Ernman slo igjennom i 1998, med en spektakulær tolkning av Kaja i Sven-David Sandströms ”Staden”, og i fjor høst debuterte hun som musikalartist, som Sally Bowles i ”Cabaret” på Dramaten i Stockholm. I april var hun i Oslo og holdt konsert med Vertavo-kvartetten.

Unge musikere
Sommerkonsertens unge solist, Catharina Chen, er bare 15 år, men har allerede vært solist med flere store orkestre. Hun er imidlertid ikke alene. En mengde unge musikere fra Barratt Due Musikkinstitutt er til stede – barn i alle aldre, fra de helt små på musikkskolenivå til de glødende ungdommene. Sammen med Oslo Filharmoniske Orkester spiller 20-30 unge musikere fra instituttets Talentskole hver sin del av ”Valflickans dans” av den svenske komponisten Hugo Alfvén.

Cirkus Cirkör
Den spesialproduserte balletten er i år skiftet ut med det svenske ny-sirkuset Cirkus Cirkör. Gruppen som opptrer i Holmenkollen kaller seg Cirkus Event, og må på ingen måte forveksles med ensembler som driver med vanlig artisteri. De er kjent for å holde eleverte oppvisninger der både ild, farger og musikk skaper en illusjon som kan ta pusten fra de fleste. På sommerkonserten stiller de med en spesiallaget forestilling, og ryktene sier at de ble heltent da de så Besserudtjernet og buen over scenen.

Konsert for Europas tv-seere
Både Skiforeningen og NRK er stolte av begivenheten som hvert år trekker stadig flere seere og besøkende. Sommerkonserten i Holmenkollen er blitt en fantastisk norsk tradisjon, som hvert år presenteres for det europeiske fjernsynspublikum. I fjor ble konserten overført til ti land i Europa. Forhåpentligvis vil enda flere få gleden av årets unge, musikalske eventyr.


Egenprodusert konsert fra Kulturavdelingen NRK
Regi: Stein-Roger Bull
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Sommerkonserten i Holmenkollen er blitt en fantastisk norsk tradisjon, som hvert år trekker flere besøkende og tv-seere (NRK-foto: Ole Kaland)

2. Den svenske mezzosopranen Malena Ernman er solist med Oslo Filharmoniske Orkester (Foto: Mats Bäcker)