Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. juli 2003 kl 23.20 Smaken av fløyel

Alene igjen

Nan Astley (Rachael Stirling) blir sviktet av Kitty. (Foto: BBC)
Nan Astley (Rachael Stirling) blir sviktet av Kitty. (Foto: BBC)
Walter avslører overraskende at han og Kitty er forlovet og skal gifte seg. Nan kan ikke fatte at hun har blitt ført bak lyset på denne måten.

Nan er i sjokk, mens en tårefylt Kitty prøver å overbevise henne om at forholdet deres ikke trenger å forandre seg. En rasende Nan avviser Kitty og går deretter til teateret for å få ut pengene de skylder henne.

Nan kan ikke dra tilbake til familien i Whitstable siden de har slått hånden av henne. I desperasjon tar hun inn på et snuskete pensjonat. Når pengene tar slutt, blir hun tvunget ut på gata igjen.

Om serien
Miniserien "Smaken av fløyel" er en varm, sterk og vågal historie om en ung kvinnes erkjennelse av sin seksualitet og søken etter å leve et fullverdig liv.

Vi møter Nan Astley, en ung pike som blir som besatt av Kitty Butler etter en tur i teatret. Kitty er en frekk og freidig jente som opptrer som gutt på scenen. Nan følger Kitty til London og starter en helt ny tilværelse som åpent lesbisk.

I hovedrollen som Nan møter vi Rachael Stirling, datteren til den anerkjente britiske skuespilleren Diana Rigg. Nans første kjærlighet, Kitty, spilles av Keeley Hawes.

Denne BBC-serien i tre deler er basert på debutromanen til Sarah Waters og er tilrettelagt for fjernsyn av den ypperlige manusforfatteren Andrew Davis. Davis stod også bak suksessene "Stolthet og fordom" for BBC og "Bridget Jones Dagbok".

Britisk dramaserie
Originaltittel: "Tipping the Velvet"
Produksjon: BBC
Regi: Geoffrey Sax
I rollene: Rachael Stirling, Keeley Hawes, Anna Chancellor, Jodhi May, Hugh Bonneville.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41/90 95 53 64