Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. mars 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Alans nye venn

Alan Partridge (Steve Coogan) – noen som vil være hans venn? (Foto: BBC)
Alan Partridge (Steve Coogan) – noen som vil være hans venn? (Foto: BBC)
Norwich står på tippekupongen, og i Norwich bor Alan Partridge. Han spiller ikke fotball, men sparker ofte folk på skinnleggen. I ukens episode klarer han å skaffe seg en venn.

På vei innom bensinstasjonen blir Alan kjent med en fyr som heter Dan. De finner ut at begge liker det samme ølet, bruker samme deodorant og kjører samme bil. Dan jobber i kjøkkenbransjen, er gift med Ceri, og skaffer Alan en nyttig marketing-kontakt.

Fritid og jobb
Alan stikker innom Michael, men blir avvist i døren fordi Michael er opptatt med å se en dokumentar på tv. Alan drar videre og havner hos sin nye venn Dan.

Der merker Alan at han føler seg merkelig provosert av Ceri da hendene hennes begynner å vandre over alt. Dan setter på en amatørvideo med seg og Ceri som har sex på kjøkkenbenken. Dette blir for mye for Alan. Tilbake på jobben i Radio Norwich merker Alan at han har alvorlige problemer med å konsentrere seg under sending.

Om serien
Komikeren Steve Coogans alter ego er den uforbederlige Alan Partridge. Kona har forlatt ham og han kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Britisk komiserie (1995)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge" (Serie 2)
Kveldens episode: Brave Alan
Produsert av Talkback for BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57