Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. januar 2010 kl 20.15 Bankbussen

Bankbussens død

Kåre Hauge kjører Bankbuss for Luster Sparebank i Sogn og Fjordane. Siden 1967 har de små bygdene i området hatt fast besøk av den rullende banken (Foto: Speranza Film/NRK)
Kåre Hauge kjører Bankbuss for Luster Sparebank i Sogn og Fjordane. Siden 1967 har de små bygdene i området hatt fast besøk av den rullende banken (Foto: Speranza Film/NRK)
Etter over førti år som rullende bank og bygdas samlingssted, går det samme veien med Bankbussen som med mye annet på bygda – den skal legges ned. Hvilke verdier forsvinner når forventninger om effektivitet og lønnsomhet er viktigere enn noe annet?

Kåre Hauge kjører Bankbuss for Luster Sparebank i Sogn og Fjordane. Siden 1967 har de små bygdene i området hatt fast besøk av den rullende banken. Sommer som vinter har Kåre og Bankbussen vært et kjærkomment samlingssted hvor kjente begreper som tidsklemma og nettbank ikke er særlig aktuelt. Men, om ikke lenge går det samme vei med Bankbussen som mye annet ute på bygda – den skal legges ned.

Erstatter menneskelig nærhet
Bankbussen er et poetisk miljøportrett som mellom linjene stiller spørsmålet: Hvilke verdier forsvinner når moderne tanker som lønnsomhet og effektivitet erstatter menneskelig nærhet?

Om regissøren
Solveig Melkeraaen har regissert en rekke dokumentarfilmer som er vist på norsk TV og ved ulike festivaler i inn og utland, blant andre "Guttan som blei igjæn" (2003), "Begavede Barn" (2006), "De somaliske venninnene" (2008), "Fiskebollefabrikken og Statistikk" fra serien "De som bygger landet" (2008) og "Fabelaktige Fiff og Fam" (2009).


Produsert av Speranza Film for NRK
Norsk dokumentar (2010)
Originaltittel: Bankbussen
Regi: Solveig Melkeraaen
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900