Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. januar 2001 kl 22.35 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 3. januar kl 22.35
Drapsalarm (14:24)

Rituelt drap eller mystisk bløff?

I kveldens \"Drapsalarm\" blir en tidligere rockesanger funnet død, omgitt av levende lys og drapert med et rødt klede. Den døde har vært hinsides allerede en hel uke, vasket og stelt på en låve av tre merkelige søstre.

Tessa og Steve får i oppdrag å undersøke dette høyst eiendommelige dødsfallet og overbevises etter hvert om at her må det ha skjedd en forbrytelse.

Etterforskningen avdekker blant annet at de tre søstrene har levd et smertefullt liv der misbruk, hjernevask og kvasireligiøse ritualer har vært alminnelig.

Denne gåtefulle mystisisme blir ikke enklere ved at søstrenes mor forsvinner. Har hun også blitt utsatt for en forbrytelse, eller har hun gått i dekning på grunn av sine egne lovbrudd?

Det er også andre mistenkte i saken. Hvorfor dukker stadig søstrenes nabo opp når noe skjer? Og hva med læreren som demonstrerer slik bekymring for den yngste søsteren? Har han egentlig rent mel i posen?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.35

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilde
Den døde rockesangeren er vasket og stelt, omgitt av levende lys og drapert med rødt klede av tre merkelige søstre.