Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Å ri to hester samtidig

Marie trener til juleshowet på Langedrag (Foto: Arne Nævra)
Marie trener til juleshowet på Langedrag (Foto: Arne Nævra)
Som alle vet: å ri to hester samtidig er ikke enkelt. Langt mindre stå oppreist og hoppe med dem! Det er dette hestejenta Marie skal øve på fram mot juleshowet på Langedrag. Hun har med seg Hans Henrik som har gjort dette nummeret, som heter Ungarsk post, tidligere.

Jan-Erik trener også. Eller rettere sagt: han trener de sosialiserte ulvene i sin livslange omgang med mennesker. Denne kjente hundemannen har tatt i mot mange problemhunder til behandling tidligere. I ulven, som er alle hunders stamfar, ser han signalspråket tydeligere enn i noen hunderase. Dette signalspråket tolker og bruker han i sosialiseringsprosessen. Ulvene vil av natur hele tida prøve ut sin plass i flokken, og for Jan-Erik gjelder det å opptre som den udiskutable lederhannen.

Altmuligmannen Levor har gledet seg lenge til disse høstdagene. Han er nemlig jaktleder i et elgjaktlag. Når tida er inne, forlater han alle plikter på Langedrag til fordel for fjellskog og jaktkamerater.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53
LENKER
  • Langedrag naturpark 
  • Vi på Langedrag 
  • Naturbilder