Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. desember 2013 kl 20.25 Monsen og hundene

Møter veggen i Finnmarksløpet


Lars Monsen har satt av seks år av livet sitt for å bli verdens beste hundekjører. Men under det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet, møter han veggen.

Lars Monsen bestemmer seg for å kjøre kun for å fullføre, og greier til slutt å få en plassering han er fornøyd med. Gjensynsgleden med hunden Fischer er stor, men på tur hjem til Østlandet skjer det noe uventet. Samtidig ser nye valper dagens lys

Om serien
Lars Monsen har satt seg et skyhøyt mål: Å vinne Iditarod i Alaska, verdens lengste hundeløp på over 1800 kilometer. NRK og regissør Håvard Jenssen skal følge Monsen hver jul fram til deltakelsen.

Men det er stadig en lang vei å gå. Lars Monsen må bygge opp et godt og balansert hundespann, et velfungerende støtteapparat og ikke minst seg selv, både psykisk og fysisk, til å lede et spann fram til seier. Målet for julen 2012 var å bli blant de ti beste hundekjørerne i Norge. 2012-sesongen endte bra konkurransemessig, men så ble Lars Monsen syk.

Etter en lang runde i helsesystemet gikk han til en privatklinikk og fikk påvist Borreliose ved et laboratorium i Tyskland. Han ble satt på en kontroversiell penicillinkur, og det gjorde at han helsemessig ble bedre. Men ved sesongstart 2013 var han fortsatt ikke frisk.

De to første programmene i serien «Monsen og hundene» ble sendt julen 2012. I desember 2013 sendes det tre nye episoder på NRK1.

Norsk dokumentarserie, produsert av NRK 2013
Med: Lars Monsen, 22 hunder, Trine Rein, Elin Berntsen, Ole-Johnny Myhrvold og flere.
Foto og regi: Håvard Jenssen
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 23 04 70 00