Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. juni 2002 kl 22.30 Nils & Ronnys tv-cocktail: Sirkus

Løsarbeidere i sirkusmanesjen

Nils & Ronny tar seg jobb på Sirkus Agora i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nils & Ronny tar seg jobb på Sirkus Agora i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det at Nils er noe kraftig for alderen, har plaget ham lite, men en ting har han alltid vært redd for: å bli vist frem på sirkus for penger! Hans gode venn Ronny mener frykt kan overvinnes om man bare møter den, og beslutter at de skal ta seg arbeid på Sirkus Agora.

Visse startvansker blir det imidlertid når bilen deres, et amerikansk monster med 450 tørste hestekrefter under panseret, går bensintom på veien. Etter tidenes dyreste bensinjakt fortsetter reisen til Vestlandet hvor Sirkus Agora for tiden har forstilling i Odda.

Derfra går sirkusferden videre langs smale veier og dype fjorder til småsteder og avkroker på Vestlandet. Sirkuslivet er i sannhet ingen dans på roser, spesielt ikke for våre to uerfarne løsarbeidere som ikke kan huske forrige gang de måtte utføre kroppsarbeide. At de er direkte underlagt selveste teltmesteren, en langsint og senete polakk med fortid i sikkerhetspolitiet, gjør ikke arbeidsdagen lettere.

Dramatikk blir det imidlertid nok av, og det hele topper seg når Nils, som har hatt en stri tørn med å intimvaske en aggressiv hunnelefant med feiekost, plutselig befinner seg i begivenhetenes sentrum når han må redde en glitterkledd Ronny fra den sikre død i manesjen.

Om serien
"Nils & Ronnys tv-cocktail" er en underholdningsserie på åtte programmer som følger hovedpersonenes reiser i Norge, men også deres høyst overraskende avstikkere til andre land "når det kreves"...

I en brannrød, blodtrimmet 1971-modell Mercury Cougar med 450 hk og ditto campingvogn på slep styrer de i sine programmer utenom byene og konsentrerer seg om utkantstrøkene med det de kaller "det omvendte bygdeperspektiv" for øyet. Milevis fra Oslo 3 lager de "goodfeel-tv" med innhold og egenart. Kort sagt så ler de heller med enn av bygdas sønner og døtre som de møter underveis.

Samproduksjon mellom Nils & Ronny AS og NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen, 67829410 (nr.tv@online.no)
Mobil 95020644, 95020556
Prosjektleder NRK: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilde
Nils & Ronny tar seg jobb på Sirkus Agora i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)