Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 7. februar 2003 kl 21.50 Sceneblikk

Norsk og internasjonalt , sceneblikk

Jaga Jazzist på „Hovedscenen
Jaga Jazzist på „Hovedscenen". (Foto: Warner Music)
Marit Lie tar oss med til musikkbegivenheter i hele landet i ”Hovedscenen”s månedlige reportasjerunde ”Sceneblikk”. Først ut er Jaga Jazzist, Det Norske Kammerorkestret og gruppa Chissokho fra Senegal.

- ”Sceneblikk” blir et 30 minutters møte med aktuelle musikere som skal fram i rampelyset med konserter, nye plateutgivelser, festivaler eller andre jubileer, forteller Marit Lie som reiser rundt og lager innslagene sammen med NRK-veteranen Willy Rustad.

- Og vi åpner med årets hittil mest omtalte gruppe, Jaga Jazzist. Sist måned ble den populære Tønsberg-gruppa nominert til Årets Jazzplate 2002 på BBCs egen internettkåring. Og nå er Jaga Jazzist nominert til Spellemannpris, Alarmpris og Natt- og Dagprisen.

25-årsjubileum
Det Norske Kammerorkester markerer sitt 25-årsjubileum med Vinternattfestivalen i begynnelsen av februar. Terje Tønnessen vil snakke om hvordan tidsskiftet også gir seg utslag i nye musikalske veivalg.

- ”Sceneblikk” er lydhørt for nye tilskudd på vår flerkulturelle musikkscene, denne gang med gruppa Cissokho System som legger ut på veien med mandinka pop i bagasjen, opplyser Marit Lie før første sending.

Egenprodusert program
Programleder: Marit Lie
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57