Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. september 2002 kl 20.10 Lonely Planet: London

Med kjentmann i London

I kveldens Lonely Planet er reisemålet London. Det er Jonathan Atherton som skal vise oss denne fascinerende storbyens mange severdigheter.

I London finnes overnattingssteder i alle prisklasser. Jonathan velger det rimeligste alternativet, nemlig "teltbyen" hvor en seng koster ti dollar natten.

Fra toppen av en åpen dobbeltdekker tar Jonathan oss med på sightseeing til noen av Londons mest kjente historiske severdigheter, inkludert Tower of London.

Fra den velstående vestkanten tar Jonathan en båttur ned Themsen til cockneyene på Londons østkant. Han besøker også Brick Lane hvor det bor mange fra Bengal, og vi møter en amerikaner som gjør en innsats for det stadig økende antall hjemløse i London.

Med undergrunnen forflytter Jonathan seg til Hyde Park. Her nyter noen sol og varme, mens andre får opp temperaturen ved å si sin mening på Speakers Corner.

Etter obligatoriske besøk på British Museum og Madame Tussauds vokskabinett, oppsøker Jonathan trendy Camden Market. Med en lokalkjent guide blir det en rundtur til barer, Abbey Road Studios, Notting Hill Gate, Westbourne Grove og Portabello Hotell, noen av stedene som sammenfatter begrepet "Cool Britannia".

Litt luksus må man kunne koste på seg, mener Jonathan som setter kursen for eksklusive Knightsbrigde og verdensberømte Harrods. Etter å ha blitt kledd opp standsmessig blir han hentet i limousin til Ascot for å overvære det årlige hesteveddeløpet som samler store deler av den engelske overklassen.

London-besøket avsluttes på en av byens mange nattklubber.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53/907 75 758