Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. januar 2000 kl 21.25 Først & sist med Fredrik Skavlan

Først & sist med Fredrik Skavlan

NRK1 fredag 14. januar kl 21.25
Først og sist med Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan med ny runde

Fredrik Skavlan fortsetter sitt talk show \"Først og sist\" på fredagene også i vårsesongen.Nok en gang velger NRK å la en av sine underholdningssuksesser gå uforandret i en ny sesong.
I fjor høst startet programmet opp igjen etter pause hele vårsesongen. Det er Skavlans egen strek vi ser i studioet og vignetten, og slik vil det også være når \"Først og sist\" går på lufta igjen i kveld etter bare en liten juleferie.
Både programlederen selv og prosjektleder Charlo Halvorsen er svært fornøyd med at programmet fortsetter, selv om det betyr mye hard jobbing fremover for redaksjonen.

Høye seertall
Pressen har lovprist programmet, og Skavlan får mye skryt for å fremheve sine gjester. Han har en egen evne til å få dem til å snakke åpent og direkte.
Det er tydelig at det ikke bare er media som liker Skavlan, også publikum har tatt godt imot hans talk show. De totalt 12 programmene som har gått i løpet av høsten, har hatt en seerprosent på gjennomsnittlig 19. Det betyr at godt over 700.000 mennesker har sett talk showet hver fredag.

Dynamikk
Fortsatt er det møtet mellom mennesker som står i fokus.
- Det viktige er samtalen mellom gjestene. Min rolle begrenser seg til å få i gang samtalen, og dynamikken kommer av seg selv når de begynner å snakke, sier Fredrik Skavlan.
I hele høst har Marit Åslein fungert som reporter ute på oppdrag for \"Først og sist\". Fra et litt naivt og humoristisk utgangspunkt har hun snust på forskjellige saker og nyheter i landet vårt, og laget sin egen vri. Det kommer hun også til å gjøre når programmet sesongstarter i kveld.
I løpet av høsten har gjestene vært både prominente og ordinære, alt fra Thor Heyerdahl, Thorvald Stoltenberg og Odd Nerdrum til barneskolelæreren fra Uranienborg skole som møtte president Bill Clinton.
Gjestegalleriet i programmene fremover vil spenne like vidt. Dermed er det bare å gjøre seg klar for en ny sesong med aktualiteter, \"small talk\" og underholdning hver fredag.

NRK1 fredag kl 21.25

Bilder (via Scanpix/Internett)
Fredrik Skavlan går direkte over i en ny sesong med sitt underholdningsprogram \"Først og sist\" på fredagene. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Programleder: Fredrik Skavlan
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18