Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. juni 2004 kl 00.05 Daniel Deronda

Vennskap og kjærlighet

Gwendolen (Romola Garai) har giftet seg ulykkelig fordi hun ville sikre seg økonomisk. Nå angrer hun (Foto: BBC/WGBH)
Gwendolen (Romola Garai) har giftet seg ulykkelig fordi hun ville sikre seg økonomisk. Nå angrer hun (Foto: BBC/WGBH)
Gwendolens ekteskap med Grandcourt blir bare verre, og i et juleselskap forteller hun Daniel om sine problemer. Daniel gir henne sin støtte, og det legger ektemannen godt merke til. Det intense vennskapet deres har begynt å vekke oppmerksomhet.

Gwendolen klarer ikke å skjule sin sjalusi ovenfor Mirah. Hun oppsøker henne og vil vite sannheten om hva slags relasjon Mirah og Daniel egentlig har. Mirah forteller at de ikke er elskere, men at hun gjerne vil vite hva Daniel føler for henne.

Forening
Imens finner Daniel ut at Mordecai er Mirahs bortkomne bror. Han forener de to, men så blir han kalt hjem til sin adoptivfar. Det viser seg at Daniels biologiske mor har ytret ønske om å se han.

Om serien
Daniel (Hugh Dancy) forelsker seg i vakre Gwendolen (Romola Garai), og hun blir fortapt i ham. Men de kunne ikke vært mer forskjellige. Selvsentrert og på jakt etter en rik ektemann er Gwendolyn en farlig kvinne for den mer følsomme og godhjertede Daniel.

Serien er basert på George Eliots siste roman, og den skapte mye diskusjon da den kom ut i 1876. Fortellingen viser de mørkere sidene av engelsk overklasseliv på 1800-tallet og eksponerer menneskelige, religiøse og sosiale problemstillinger som fortsatt er aktuelle i vår moderne verden.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie i fire deler etter en roman av George Eliot
Originaltittel: Daniel Deronda
Regi: Tom Hooper
Med bl.a. Hugh Bonneville, Romola Garai, Hugh Dancy og Edward Fox
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 72 36