Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. februar 2003 kl 22.35 Mord i tankene: På kokepunktet

Sinne, anger og romantikk

Annette Crosbie spiller Rose Buttimore, den dominerende moren til Edward (Neil Dudgeon), i serien
Annette Crosbie spiller Rose Buttimore, den dominerende moren til Edward (Neil Dudgeon), i serien "Mord i tankene". (Foto: BBC)
Den andre historien i serien ”Mord i tankene” forteller om Ed, en ungkar i 40-årene som fremdeles bor hjemme hos sin svært dominerende mor. En dag dreper Ed en fremmed mann, unnlater å melde seg til politiet og forelsker seg i enken.

Ed (Neil Dudgeon) er handelsreisende, og i dag har ingen villet kjøpe den nye kolleksjonen med kjøkkenkniver. I tillegg har han fått parkeringsbot. Han er amper, og på veien hjem kommer han i krangel med en bilist på en øde landevei. Ed mister besinnelsen og dreper mannen. Lamslått over hva han har gjort, kjører han vekk i panikk.

Senere dukker offerets kone, Samantha (Maggie O'Neill), opp på fjernsynsskjermen for å oppfordre vitner til å melde seg. Hun er sammen med sine to små barn. Hennes sorg rører ved Eds samvittighet, men Eds mor, Rose (Annette Crosbie) overtaler ham til ikke å melde seg til politiet. Hun er redd for at hennes eneste sønn skal havne i fengsel og bli borte fra henne årevis.

Ikke bare synes Ed synd på enken, han er også nysgjerrig på henne, og går i mannens begravelse. Der kommer han i snakk med Samantha og forelsker seg i henne.

Ed tilbringer mer og mer tid sammen med Samantha, mens Rose tæres av sjalusi. Samtidig er politiet på sporet etter mordvåpenet.

Om ”Mord i tankene”
Tre søndager på rad sender NRK2 nye episoder i BBCs serie ”Mord i tankene”. Historiene er avsluttende og har fellesnevneren mord. Vinklingen er konsentrert om morderen og hans/hennes psyke. Hva er det som får et menneske til å myrde, og hvordan er det å leve med mord på samvittigheten?

BBC-serie i tre selvstendige deler, serie 2
Idé: Anthony Horowitz
Originaltittel andre episode: Murder in Mind: Rage
Regi av andre episode: David Innes Edwards
Manus til andre episode: Anthony Horowitz
I rollene: Neil Dudgeon, Annette Crosbie, Maggie O’Neill, Ross Boatman m.fl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36