Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. september 2000 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 21. september kl 19.30
Migrapolis

Alderdom og kultur

Mange gamle i Norge har det veldig godt, andre er kanskje mindre fornøyd. Men hva man synes er viktig og hvordan man innretter seg, kan være ganske avhengig av kulturell bakgrunn. Alderdom er temaet i Migrapolis i dag.

Anne-Mari og Inge Reinertsen er et pensjonistpar som for lengst har gjort det mange fremdeles bare drømmer om. De solgte huset og kjøpte to leiligheter, én i Spania og én i Norge. Regn og slaps er byttet ut med sol og blomster. Men hva synes familien og barnebarna her hjemme? Og hva vil skje dersom en av dem blir alvorlig syke når de lever så langt fra familien?

Reporter Hung Mai Ba opplever at det er ganske ulike syn på alderdom i Vietnam og Norge. I Vietnam er det naturlig at gamle lever sammen med barnebarna.

Gamle innvandrere
Eldreomsorgen i Norge har ofte lite erfaring med og kunnskap om behovene til eldre innvandrere. Stadig flere med minoritetsbakgrunn havner i det norske velferdsystemet. Twinkle Dawes er sykepleier med indisk bakgrunn. I bydel Grünerløkka/Sofienberg i Oslo er hun en nøkkelperson og brobygger mellom gamle innvandrere og helsevesenet.

Reporter Marianne Mikkelsen får et innblikk i angsten for en alderdom langt hjemmefra som mange eldre innvandrere må leve med. Hvordan har forresten sykepleieren planlagt sin egen alderdom?

Storfamilien Mohan
I en fireroms leilighet i Oslo lever tre generasjoner av familien Mohan harmonisk sammen. Eller er det slik at svigerdatteren ofrer seg for å pleie sine svigerforeldre? Har hun et valg eller er tradisjonen så sterk at den velger for dem alle?

Reporter Karyn Bennett-Lund vil ha svar fra alle parter om dette er en boform som fungerer i et moderne samfunn.

NRK2 torsdag kl 19.30
Blir også sendt i NRK 1 samme kveld kl 00.05

Egenprodusert reportasjemagasin fra Østlandsendingen
For ytterligere informasjon, kontakt prosjektleder Kjetil Saugestad, tlf: 90 93 34 92