Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. februar 2007 kl 21.30 Størst av alt

Om livet, kjærligheten – og et mord

Camilla Røst Halvorsen (Gisken Armand) og politietterforsker Mastrup (Anders Mordal). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Camilla Røst Halvorsen (Gisken Armand) og politietterforsker Mastrup (Anders Mordal). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
NRK Dramas nye storsatsing "Størst av alt" er et intenst drama om en familie og deres drømmer, hemmeligheter og illusjoner. Og om hvordan et mord forandrer dem – for alltid.

Erik Skjoldbjærg og Eva Isaksen har regissert NRKs nyeste dramaserie, der vi følger familien Røst Halvorsen gjennom seks episoder. Det er en i utgangspunktet vellykket og sammensveiset Oslo-familie bestående av tre generasjoner.

Den renommerte advokaten Anders Røst (Toralv Maurstad) og hans hustru Beate (Lise Fjeldstad) har holdt sammen i snart femti år. Deres datter Camilla (Gisken Armand) er psykolog og forfatter, og gift med advokaten Dag Halvorsen (Dennis Storhøi), som arbeider i svigerfarens firma. De har to barn, Erling (Nils Jørgen Kaalstad) som studerer jus, og musikktalentet Frida (Julia Bache-Wiig) som fortsatt går på skolen.

Sannheter på prøve
På nyttårsaften skjer det som skal rive grunnen bort under føttene til den lille familien: Anders Røst blir funnet drept utenfor hjemmet. Etter hvert forstår de sjokkerte pårørende at heller ikke de selv går fri fra politiets mistanke.

Drapet utløser prosesser som familiemedlemmene møter på høyst ulike måter. Tragedien fører til at sannhetene og verdiene de har samlet seg rundt blir satt på prøve, og deres forhold til seg selv, til hverandre og til omverdenen forandrer seg for alltid.

Kjærlighetshistorie
I det ytre er "Størst av alt" en beretning om et drap, og jakten på en morder og et motiv. Men det er like mye en historie som kretser rundt de evige spørsmål om livet, kjærligheten og døden.

Det handler om de brutale kastene livet kan by på, om brutte illusjoner, om hemmeligheter og svik. Og ikke minst handler det om hvordan kjærligheten både gir og tar.

- Serien er skrevet med døden som bakgrunn, men handler om livet. Det er serie for alle oss som forsøker å finne et holdepunkt for våre egne liv, som strever videre uten at vi helt klarer å gripe hva det er vi strever sånn for. Det er en serie som handler om å måtte akseptere livet for hva det er, forteller Ivar Køhn, en av manusforfatterene bak serien.

Todelt regi
De tre første episodene i serien er regissert av Erik Skjoldbjærg, som tidligere har laget filmene "Insomnia", "Prozac Nation" og "En folkefiende". De tre siste avsnittene er regissert av Eva Isaksen, som i tillegg til tv-seriene om Sejer er kjent for filmer som "Døden på Oslo S", "Over stork og stein" og "Mors Elling".

"Størst av alt" er utviklet og skrevet av et forfatterteam bestående av Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg.

I andre større roller ser vi bl.a. Charlotte Grundt, Kåre Conradi, Bjørn Skagestad, Anders Mordal, Paul Åge Johannessen, Per Christensen, Kristofer Hivju og Rut Tellefsen.

Dramaserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama
I rollene: Gisken Armand (Camilla Røst Halvorsen), Lise Fjeldstad (Beate Røst), Dennis Storhøi (Dag Halvorsen), Julia Bache-Wiig (Frida Røst Halvorsen), Nils Jørgen Kaalstad (Erling Røst Halvorsen), Toralv Maurstad (Anders Røst), Charlotte Grundt (Nina), Kristofer Hivju (Ben), Kåre Conradi (Jørgen Eik), Bjørn Skagestad (Marius), Per Christensen (Harald Hansen), Anders Mordal (politietterforsker Mastrup), Paul Åge Johannessen (politietterforsker Fosse), Andrea Bræin Hovig (Sigrid Bye), Anne Krigsvoll (Wenche Bergo), Rut Tellefsen (Laura), Ine Marie Willmann (Hege), Kyrre Haugen Sydness (Jens), Emil Johnsen (Nico), Inger Katrine Hansen (Helene), Per Egil Aske (Kalle), Kari Simonsen (rettspsykiater), Christin Borge (forhørsdommer)
Regi: Erik Skjoldbjærg (episode 1-3) og Eva Isaksen (episode 4-6)
Manus: Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg
Foto: John Chr. Rosenlund og Helge Semb
Produsent: Tore Bergstrøm
Musikk: Nicholas Sillitoe
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer