Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. september 2002 kl 20.05 Stereo

Nina alene i studio

Nina S. Martin er klar for en ny sesong med
Nina S. Martin er klar for en ny sesong med "Stereo" (NRK-Foto: Ole Kaland)
Denne høsten skal Nina S. Martin lede ”Stereo” på egen hånd, men aktuelle gjester, liveband og de faste husvennene vil sørge for at hun ikke blir sittende ensom i sofaen.

NRK2 sin unge kultursatsing fortsetter å servere aktuelt stoff om musikk, film, litteratur, design, moter, tegneserier og kunst. Gjennom 25 minutter fire dager i uken skal seerne holdes oppdatert på trender, populærkultur og livsstil.

Faste husvenner
Christine Koht, Anne Hoff og Jan Vardøen er fortsatt husvenner i ”Stereo”, og skal bistå Nina med filmkunnskap, drinkoppskrifter, bartriks og ikke minst humor.

Og Nina S. Martin har også fått en ny husvenn; Kristopher Schau med tegneserier som sitt felt.

Dessuten lover redaksjonen flere overraskelser denne høsten - blant annet jobber tegneserieguru Steffen Kverneland med en spesialskrevet såpeserie i levende bilder til ”Stereo”.

Første sendeuke
I høstens første sendeuke starter ”Stereo” friskt med liveopptredener både mandag, tirsdag og onsdag

Mandag debuterer Schau som tegneserieanmelder i ”Stereo”, og sørger for at også dette mediet blir behørig dekket. Han er selv aktuell med egen tegneserie i bladet ”Smult”, og skulle dermed ha førstehåndskjennskap til tegneserienes verden.

Bernard & Bianca
Samtidig med Schaus debut som anmelder på mandag, skal det handle om kjærlighet i NRK2s unge kulturmagasin. Redaksjonen frister med pophistoriens vakreste kjærlighetseventyr og bryllupsgave, Bernard & Bianca kommer på besøk i studio, og ståheien rundt høstutstillingen i Oslo fortjener også oppmerksomhet.

Jaga Jazzist
Tirsdag blir det både folksomt og trangt i studio, da kommer Tønsberg-bandet Jaga Jazzist på besøk. Musikk blir det også på onsdag, da ser ”Stereo” på terroraksjonen i New York i fjor – med en musikalsk vinkling. - Hvordan har Twin Towers’ fall påvirket det amerikanske musikklivet, spør Nina S. Martin.

Husvennene er tilbake
I løpet av uken dukker også ”Stereo”s faste husvenner opp. Hver torsdag kommer NRKs kjente filmanmelder Anne Hoff til å gi seerne det siste av filmnyheter, mens multikunstner Jan Vardøen stikker innom hver onsdag i hele høst. Denne uken har han akkurat kommet hjem etter en handletur i Las Vegas, der han har plukket opp ferske bartips – og triks. Det blir som alltid leskende drikker, og denne gang i lekre 50-tallsomgivelser. Christine Koht dukker kanskje også opp i studio, men hva den underlige damen har i tankene denne gang er vanskeligere å spå.

Denne uken vil vi også få møte den travle norske filmregissøren Hans Petter Moland, som blant annet har regissert ”Aberdeen” og ”Kjærlighetens kjøtere”. Nå skal han snart reise til Vietnam sammen med blant andre Nick Nolte.

Stereo sender på NRK2 kl. 20.05 mandag til torsdag.

Egenprodusert kulturmagasin
Programleder: Nina S. Martin
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96