Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juli 2004 kl 15.15 Eldrebølgen

Den siste helgen

Ivar slår seg løs på bygdefest. (Foto: Annelise Jackbo)
Ivar slår seg løs på bygdefest. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er siste helgen før premieren, og nervene har meldt sin ankomst hos de fleste av deltakerne. Og det kan være skjær i sjøen før den store dagen.

Flere av deltakerne sliter med sår hals og forkjølelse, og for å redde formen til helgen må de ty til medikamenter av forskjellige slag.

På lokalet i Lyngen har lyngsværingene stelt i stand til fest, og deltakerne er invitert. Randi har store forventninger, og håper det er noen danseglade mannfolk der. Det er det også, og det blir en livlig fest med mye god drikke. Men etter en artig fest kommer dagen derpå, og verst er det for Thor som har kjøkkentjeneste og må stå for frokosten!

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Program Riks Tromsø
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • Eldrebølgen