Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. september 2004 kl 20.05 Fiskelykke

Ørretfiske i Amerika

Etter et eventyrlig fiske i Norrbotten og Lappland, fortsetter den svenske serien "Fiskelykke" i USA, dit Jennifer Olsson og Fredrik Israelsson har tatt turen.

Den svenske sportsfiskeren Fredrik Israelsson vet hvor noen av USAs beste innsjøer for ørretfiske ligger. Han forteller at regnbueørreten i disse vannene i Montana og Idaho er annerledes enn den han får i de svenske sjøene.

Rusty Vorous
Fisketuren starter i elva Henry’s Fork i Idaho, fortsetter ved den mektige floden Missouris kilder og avsluttes i Paradise Valley. Det er Rusty Vorous, en av USAs mest kjente fiskeguider som fører an. Alt dreier seg selvsagt om fluefiske på disse kanter.

Natur og fiske
Fisken er bortskjemt i disse farvannene som er så rike på mat. Selv om den er vanskelig å fange, kan Rusty en del triks. Og han prøver stadig nye metoder for å lykkes.

Så bli med – gjennom storslagne landskap, langs glitrende elver mellom høye fjell. En langstrakt fisketur på amerikansk vis med bil og båt, med frokost på fluefiske-restauranter og handel i fullproppede fluefiske-sjapper.

Mer om serien
Programmet om sportsfiske og natur er laget av SVTs Luleå-kontor og tar oss med til Norge, Sverige og USA. Etter et kaldt besøk langs islagte elver i Norrbotten på lakefiske og i Lappland på ørretfiske gjør vi stopp i Beiarelva og Saltstraumen, i de amerikanske delstatene Montana og Idaho, vi jakter på den svenske "krokodillen" gjedda i Vestergötland og besøker verdens beste lakseelv, Tanaelva.

Svensk naturserie i sju deler (2003)
Originaltittel: Vildmark fiske
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57