Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. februar 1999 kl 23.05 Rush

Rush (t)

NRK2 fredag 12. februar kl 23.05
Rush

Farlig oppdrag
Kveldens film er basert på Kim Wozencrafts bestselgerroman \"Rush\", der forfatteren delvis bruker egne erfaringer som narkotikaetterforsker i Texas. I filmen møter vi den erfarne politimannen Jim (Jason Patric) og hans unge, dyktige kollega Kristen (Jennifer Jason Leigh) som jakter på en narkotikalanger.
Jim Raynor er en jordnær, likefrem narkotikapolitimann. Da Kirsten Cates blir ansatt som rekrutt i politikorpset øyner Jim en framtidig dyktig kollega, og de blir partnere.
De to politifolkenes arbeid er farlig. De skal infiltrere narkomiljøet og er derfor også nødt til å kjøpe stoff på gata. Mistroiske selgere gjør at de også av og til må prøve stoffet for å motbevise at de er infiltratører.
Etter hvert oppdager Kristen at Jim også smaker på varene utenom arbeidstiden. Dette skjer på er tidspunkt hvor hun også privat er blitt litt for involvert i Jim. Hun er blitt hans elskerinne. Og derfra til selv å havne i et uheldig forhold til det beslaglagte stoffet er dessverre et kort stykke vei...
Politisjefen Larry Dodd spilles av Sam Elliott.
NRK2 fredag kl 23.05

Bilder (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
1. Jason Patric og Jennifer Jason Leigh spiller to narkotikaspanere i dette sterke, tankevekkende dramaet. Deres profesjonelle partnerskap utvikler seg etter hvert til et kjærlighetsforhold.

2. Gitaristen Eric Clapton har komponert og spiller selv \"Tears in Heaven\" i filmen. T.h. forfatteren Kim Wozencraft som skrev boka filmen bygger på.

Amerikansk spillefilm fra 1991 etter Kim Wozencrafts roman \"Rush\"
Musikk: Eric Clapton
Originaltittel: Rush
I rollene: Jason Patric, Jennifer Jason Leigh, Sam Elliott m.fl.
Regi: Lili Fini Zanuk
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41