Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 12. august 2008 kl 22.30 Ukjent fiende

Trøbbel med Tyrgyztan

Et fly med britiske leiesoldater blir stanset på en privat rullebane i Virginia. Lasten er nervegass som skal til Tyrgyztan, og den britiske forretningsmannen som står bak, hevder høylytt at dette er en helt lovlig avtale.

Ambassadør Brydon ser med voksende uro på den britiske og amerikanske støtten til det sittende regimet i Tyrgyztan. Lederen for den demokratiske opposisjonen lever i skjul, men Brydon vet hvordan han kan få ham til Washington D.C.. Men planen hans møter motstand fra uventet hold.

Om serien
Et britisk fly går bokstavelig talt i luften etter avgang fra flyplassen Dulles i Washington D.C. i USA. Når det blir kjent at en britisk muslim står bak terrorangrepet, utløses en diplomatisk krise mellom de to nasjonene.

Den britiske ambassadøren i Washington, Sir Mark Brydon, har en enorm oppgave foran seg. Alle briter fra muslimske land som oppholder seg i USA kan bli arrestert og holdt i varetekt uten noen formell anklage.

Samtidig anklages USA for å støtte et regime som bryter menneskerettighetene i Sentral-Asia, og i Florida sitter en britisk fallskjermjeger og venter å bli henrettet.

Relasjonen mellom de to landene er i ferd med å nå kokepunktet.

Britisk dramaserie i sju deler (2006)(3:7)
Originaltittel: The State Within
Produsent: BBC
I rollene: Jason Isaacs, Sharon Gless, Ben Daniels, Eva Birthistle, Neil Pearson, Alex Jennings, Genevieve O’Reilly.
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23/930 96 112
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no