Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. desember 2000 kl 20.55 South Central

South Central (t)


NRK2 søndag 3. desember kl 20.55
South Central

Som far, så sønn

Den unge vaneforbryteren Bobby slipper ut etter et år i fengsel og oppdager at han er blitt far til lille Jimmy. Selv om Bobby tar sin farsrolle alvorlig, føler han også lojalitet overfor bestevennen Ray Ray og gjengen The Deuces. Mens Bobby satt inne, befestet Ray Ray sin makt over den lokale narkotikahandelen. Ray Ray får Bobby til å begå et mord, som gir ham ti nye år bak murene.

Under Bobbys andre opphold i fengselet kommer han i kontakt med en eldre og klokere innsatt, Ali. Bobby lærer å legge vekk hatet og vise selvdisiplin. Nå dreier alle hans tanker seg om å bli en god far for Jimmie. Men når Bobby slipper ut av fengselet, oppdager han at Jimmie lever på gata som småkriminell løpegutt for Ray Ray, som er guttens ideal og rollemodell.

Vanskelig kamp
Bobby bestemmer seg for å vinne sønnen tilbake, men han må kjempe to følelsesmessige kamper. Først må han gjøre opp for ti års fravær og så må han få sønnens lojalitet vekk fra Ray Ray og det håpløse livet på gata.

Filmen er basert på boka \"Crips\" av Donald Baker, som handler om livet i Los Angeles\' getto South Central. Filmen er tatt opp på autentiske steder, og i rollene møter vi både etablerte skuespillere og talentfulle nykommere.

NRK2 søndag kl 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1991
Produsert av Oliver Stone
Regi Steve Anderson
I rollene: Glenn Plummer, Byron Keith Minns, Larita Shelby og Kevin Best
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Bobby prøver å få sønnen Jimmie vekk fra gata
2. \"South Central\" forteller om det tøffe livet i Los Angeles\' getto