NRK1 mandag 7. mars 2011 kl 20.25 Den nordiske smaken
Jakten på den nordiske smaken
![]() |
Programleder og kokk Kjartan Skjelde tar oss matveien gjennom Norden på jakt etter det unike nordiske. I det første programmet drar han til Lofoten, Grønland og Færøyene, hvor han finner fisk og skalldyr med en helt særegen smak.
I en ny, norsk matserie jakter kokken Kjartan Skjelde på hva det er som utgjør den typiske nordiske smaken. Han starter jakten i havet. Hva er det i havområdene våre som gir fisk og skalldyr en helt særegen smak?
Oppskrifter på nrk.no/mat
I premiereprogrammet tar Skjelde oss med til Lofoten, hvor vi får et innblikk i skreifiske og tørrfiskproduksjon. Videre går turen til Grønland og det spektakulære hellefisket fra hundesleder på Isfjorden. I tillegg blir det fangst og tilberedning av sjøkreps på Færøyene.
Alle oppskriftene til det Skjelde lager og serverer, legges ut på nrk.no/mat. I kveld kan han blant annet friste med fersk skrei og haneskjell.
Norsk matserie (2009)
Produsert av:Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900
I en ny, norsk matserie jakter kokken Kjartan Skjelde på hva det er som utgjør den typiske nordiske smaken. Han starter jakten i havet. Hva er det i havområdene våre som gir fisk og skalldyr en helt særegen smak?
Oppskrifter på nrk.no/mat
I premiereprogrammet tar Skjelde oss med til Lofoten, hvor vi får et innblikk i skreifiske og tørrfiskproduksjon. Videre går turen til Grønland og det spektakulære hellefisket fra hundesleder på Isfjorden. I tillegg blir det fangst og tilberedning av sjøkreps på Færøyene.
Alle oppskriftene til det Skjelde lager og serverer, legges ut på nrk.no/mat. I kveld kan han blant annet friste med fersk skrei og haneskjell.
Norsk matserie (2009)
Produsert av:Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900
LENKER |
|