Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. mars 2011 kl 20.25 Den nordiske smaken

Jakten på den nordiske smaken


Programleder og kokk Kjartan Skjelde tar oss matveien gjennom Norden på jakt etter det unike nordiske. I det første programmet drar han til Lofoten, Grønland og Færøyene, hvor han finner fisk og skalldyr med en helt særegen smak.

I en ny, norsk matserie jakter kokken Kjartan Skjelde på hva det er som utgjør den typiske nordiske smaken. Han starter jakten i havet. Hva er det i havområdene våre som gir fisk og skalldyr en helt særegen smak?

Oppskrifter på nrk.no/mat
I premiereprogrammet tar Skjelde oss med til Lofoten, hvor vi får et innblikk i skreifiske og tørrfiskproduksjon. Videre går turen til Grønland og det spektakulære hellefisket fra hundesleder på Isfjorden. I tillegg blir det fangst og tilberedning av sjøkreps på Færøyene.

Alle oppskriftene til det Skjelde lager og serverer, legges ut på nrk.no/mat. I kveld kan han blant annet friste med fersk skrei og haneskjell.

Norsk matserie (2009)
Produsert av:Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900


LENKER
  • nrk.no/mat