Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. september 2004 kl 00.40 Harry Connick jr - bare for deg

Stevnemøte med Harry Connick jr.

Harry Connick jr. byr på romantikk og vakker musikk fra scenen. (Foto: Sony Music)
Harry Connick jr. byr på romantikk og vakker musikk fra scenen. (Foto: Sony Music)
Harry Connick jr. har solgt 20 millioner album, vunnet mange Grammypriser og vært nominert til flere andre priser. Kveldens konsert er hentet fra et stemningsfullt Théâtre du Capitole i Quebec i Canada der sangeren fremfører klassiske og populære kjærlighetsmelodier fra 50- og 60-tallet.

Med seg har Connick jr. mange dyktige musikere, blant andre sitt eget Big Band, og sangene er hentet fra hans siste album "Only You". Vi får blant annet høre "For Once in My Life", "The Very Thought of You", "Only You" og "Save the Last Dance For Me".

Suksess med siste album
Balladesangeren har tidligere tatt for seg låter fra 20- til 40-tallet, og har også gjort sine versjoner av populære låter fra 70-tallet. På det siste albumet har han hentet inspirasjon særlig hos 50-tallets croonere og storbandmusikken. Albumet ble utgitt i februar i år, og allerede måneden etter hadde det solgt til gull i hjemlandet.

Mange talenter
Advokatsønnen Harry Connick jr. viste tidlig at han hadde stort talent for musikk, han og spilte piano allerede som treåring. Seks år gammel opptrådte han på klubber med profesjonelle musikere i hjembyen New Orleans.

Connick jr. har senere gjort karriere som både musiker, sanger, komponist og skuespiller. Hans musikk til den romantiske komedien "Da han møtte henne" gav ham det store gjennombruddet i 1989, og han har selv dukket opp på skjermen i filmer som "Independence Day" og "Copycat". Han har også bidratt med musikk til filmer som "Masken", "Gudfaren III" og "Søvnløs i Seattle".

I 1997 fikk han æren av å stå på scenen under Nobelkonserten i Oslo.

Innkjøpt kanadisk musikkprogram (2004)
Originaltittel: Harry Connick jr – Only you in concert
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252