Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. mai 2005 kl 20.45 En annen dans

Tredje dans i Skarphallen

Det danske bandet Kim & Hallo har hatt mange store hits, og vært på Dansktoppen flere ganger. (Foto: Frank Ludvigsen)
Det danske bandet Kim & Hallo har hatt mange store hits, og vært på Dansktoppen flere ganger. (Foto: Frank Ludvigsen)
Det danske bandet Kim & Hallo og den finsk-svenske sangeren Hans Martin er artister i siste runde av "En annen dans". Og Tore Strømøy har besøkt Sanngrund, selve sentrum for dansebandmusikken i Karlstad.

Kim & Hallo oppsto etter at orkestrets to grunnleggere, Kim Harring og Keld Dons, planla å spille inn en CD i 1989. Den kom ut, med blant annet sporet "Du ligner din mor", som ble en stor hit. Med tiden ble orkestret kontaktet av lokalradioer, tv-stasjoner og endelig Danmarks Radios populære Dansktoppen. "Drømmeland" og "Mona Lisa" er også to store hits fra Kim & Hallo.

Syngende snekker
For over et år siden sluttet Hans Martin som sanger og gitarist i Tommys, et finsk-svensk danseband som også gjorde stor lykke i Sverige. Hans Martin gav ut et eget album, "Landet där solen ej går ner", hvor han tolker våre mest kjente åndelige sanger. Men han har også egne komposisjoner på repertoaret, med tekst av kona Gunborg.

– Steget fra dansemusikken til den åndelige sangskatten er faktisk ikke så stor, sier Hans Martin. - Tenk bare på Elvis Presley.

Hans Martin er 52 år og snekker i det sivile, og Tore Strømøy og Hans Martin besøker et snekkerverksted, hvor Hans Martin lager en rund plate av tre – en helt fersk plate med andre ord.

Og så spørs det da, om odelsgutten Ottar (Per Arne Lynum) har fått knyttet noen kontakter på dansegulvet. Hvis ikke, er det siste sjanse i kveld…

Om serien
Tre fredager i mai blir det gjensyn med "En annen dans" fra 2003. Tore Strømøy befinner seg i Skarphallen i Tromsø der dansebandmusikken får utfolde seg i fri dressur

Tore er programleder blant danseband, artister og 2.500 heftige, begeistrede og danseglade mennesker. Han har også tatt på seg oppgaven å finne dansemusikkens vugge i løpet av disse tre programmene, og ikke overraskende ligger den i Karlstad i Sverige.

Egenprodusert underholdning fra Program Riks, Tromsø
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder Anne Mari Svendsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83