Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. juni 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Høyt fall i svart marked

Fall fra stor høyde – Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Bishop (Samantha Buck) i
Fall fra stor høyde – Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Bishop (Samantha Buck) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
En ung kvinnelig regnskapsfører i New York City er et geni med datamaskiner. Så til de grader at det bærer galt av sted. En dag blir hun funnet død. Er det kunnskapen om maskiner og dataspill som har kostet henne livet?

Corrine Kennedy er funnet død på en avsats ved et av byens høyhus. Hodeskallen er knust etter fall fra stor høyde. Etterforskerne Goren og Bishop ankommer stedet sammen med kriminalteknikere. De konstaterer raskt at jenta er kastet ut fra balkongen i leiligheten der hun bodde. Hennes PC er dessuten stjålet fra leiligheten.

Minibanksvindel
Dette siste er utvilsomt et spor, for av firmaet M&D regnskapsservice der Corrine Kennedy var ansatt, får Goren og Bishop vite at hun hadde mottatt flere trusler. M&D regnskapsservice var også kommet i vanskeligheter fordi en rekke minibanker var blitt fiklet med av uvedkommende.

Kriminalteknikerne følger opp og finner ut at avansert spionutstyr er installert av fremmede ved disse minibankene.

Dødsspill
Sporene leder til Yonkers, en by lenger oppe på Hudsonelva. Der kommer Goren og Bishop over to menn som synes å stå i spissen for en større minibanksvindel. Et sidespor fører dem også til et studio der dataspillet Death Match Arena er laget. Det viser seg at Jack Codogon, som har konstruert spillet, ofte spilte dette dødsspillet med Corrine…

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). Sistnevnte er gått ut i svangerskapspermisjon og Goren samarbeider i permisjonstiden med etterforsker G. Lynn Bishop (Samantha Buck).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Nå da hun har svangerskapspermisjon, samarbeider Goren med etterforskeren G. Lynn Bishop.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: F.P.S.
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Samantha Buck, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no