Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. juni 2001 kl 20.55 Niern: Skygge over Rangoon

Dramatisk frihetskamp i Burma

Laura Bowman (Patricia Arquette) som er på ferie i Burma, overtaler en lokal burmesisk guide, U Aung Ko, til å ta henne med på en rundreise i landet.
Laura Bowman (Patricia Arquette) som er på ferie i Burma, overtaler en lokal burmesisk guide, U Aung Ko, til å ta henne med på en rundreise i landet.
Kveldens amerikanske spillefilm fra 1995 handler om den unge legen Laura Bowmans farlige opplevelser i Burma. Hun reiser egentlig på ferie til dette eksotiske landet, men blir trukket med i burmesernes frihetskamp.

Ferieturen, som skulle få Laura til å glemme en familietragedie hjemme i USA, blir ganske annerledes enn planlagt. Årsaken er at hun treffer en professor i Burma som trekker henne inn i motstandsbevegelsen. Han er blitt nektet å undervise på universitetet og må livnære seg ved tilfeldige småjobber. Laura blir interessert i hans skjebne og blir snart involvert i folkets frihetskamp.

Filmen er basert på virkelige hendelser i Burma, og er laget i de dramadokumentariske genren med en sterk aktuell profil. Den har flere fantastiske scener fra østasiatisk landskap. Regissør John Boorman er en veteran innenfor det internasjonale filmmiljøet. Han er mest kjent for filmer som “Picnic med døden”, “Excalibur” og “Vår ære og vår makt”.

Amerikansk film fra 1995
Originaltittel: Beyond Rangoon
Regi: John Boorman
I rollene: Patricia Arquette, U Aung Ko, Frances McDormand m.fl
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Laura Bowman (Patricia Arquette) som er på ferie i Burma, overtaler en lokal burmesisk guide, U Aung Ko, til å ta henne med på en rundreise i landet.

2. Den amerikanske turisten Laura Bowman (Patricia Arquette) trekkes inn i den burmesiske frihetskampen gjennom guiden U Aung Ko, en tidligere professor og politisk dissident.

3. Filmveteranen John Boorman regisserer “Skygge over Rangoon” - om maktovergrep i Burma.