Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. juli 2003 kl 20.05 Tower i London: Fangene

Berømte fanger

Vaktene ved Tower i London har passet på mange kjente fanger opp gjennom årene. (Foto: Channel 4)
Vaktene ved Tower i London har passet på mange kjente fanger opp gjennom årene. (Foto: Channel 4)
Tower i London ble lenge brukt som fengsel. Blant de mest kjente fangene finner vi prinsesse Elisabeth som senere ble dronning Elisabeth I.

I kveld får vi vite mer om Tower i Londons dramatiske historie som fangehull. Elisabeth I ble kastet i fengsel av sin halvsøster, men ble benådet og senere kronet til dronning. Hun opprettholdt selv skikken med å plassere folk i Tower. Da hun fant ut at en av hennes mannlige favoritter, sir Walter Raleigh, hadde giftet seg i smug, kastet hun både ham og kona i fangehullet.

Tower har også fungert som fengsel i nyere tid. To av de siste innsatte var tvillingbrødrene Reggie og Ronnie Kray som terroriserte London på 1950 og 1960-tallet.

Om serien
Åtte torsdager i sommer vil dokumentar-serien "Tower" ta seerne med på innsiden av en av verdens mest populære turistattraksjoner, Tower i London. Vi får et rikt bilde både av dagliglivet innenfor festningen og dens fargerike historie.

Det er første gang et tv-team har fått lov til å slippe til, og gjennom møtet med mennesker som jobber i Tower i dag, får vi innblikk i noen av hemmelighetene som skjuler seg i festningens nesten 1000 år gamle historie.

Innkjøpt britisk dokumentarserie
Produsert av Lion Television for Channel 4
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78,